Home » Jobsøgning » Studerende? 3 eksempler på populære studiejobs

Studerende? 3 eksempler på populære studiejobs


Som studerende er pengene knappe, og SU’en får hurtigt ben at løbe på, når man selv er ansvarlig for at handle ind, betale regninger og husleje til tiden. Tiden, hvor mor og far betaler alt, er desværre forbi, og det er i dette øjeblik, at mange opdager, at det er nødvendigt at supplere SU’en med et studiejob, hvis det hele skal løbe rundt, uden at man skal låne penge. Rigtig mange studerende leder desuden efter et studiejob for at supplere uddannelsen med noget praktisk og håndgribelig erfaring, som ruster dem til arbejdsmarkedet og gør dem mere attraktive for en arbejdsgiver. I denne artikel har vi samlet 3 eksempler på de mest populære og almindelige studiejobs, som ikke desto mindre kan være relevante for din uddannelse.

Salg og markedsføring – telemarketing

Studerer du markedsføring, eller drømmer du om at gøre karriere inden for salg, er det oplagt at få et studiejob, hvor du omsætter teori til praksis. Vi taler naturligvis om telemarketing, hvor din primære opgave sandsynligvis vil være at sælge produkter for bureauets kunder. Som telefonsælger får du kendskab til et hav af forskellige produkter, og du lærer hurtigt at kommunikere et effektivt budskab til potentielle kunder. Det er ikke alle, som har, hvad der skal til for at blive en dygtig telemarketingmedarbejder, men hvis du gerne vil prøve kræfter med ting som kold canvas, mødebooking eller direct marketing, bør du sende en ansøgning afsted til et bureau eller et call-center.

Der findes et væld af call-centre i hele landet – ikke kun i de store byer. Du har således gode muligheder for at finde et studiejob, uanset hvor i landet du befinder dig. Befinder du dig i København – Danmarks stolte hovedstad – hvor mere end 70.000 studerer, har du intet at bekymre dig om. Klik her, og find et af Danmarks mest anerkendte call-centre.

Kommunikation – tekstforfatter

Har du styr kommaer, syntaks og grammatik? Er du ferm med et tastatur, og elsker du at formulere dig på skrift? Læser du en kommunikationsuddannelse? Så er det oplagt at kigge sig om efter et studiejob som tekstforfatter. Her får du til opgave at skrive artikler, blogindlæg eller andre former for tekster, som enten bliver trykt eller brugt på internettet. Jobbet som tekstforfatter er en smule mere alsidigt end et job i telemarketingbranchen. Rigtig mange virksomheder har nemlig ansat en tekstforfatter – eksempelvis til at udfærdige produkt- eller kategoritekster, men der findes også såkaldte kommunikations- eller tekstbureauer, der helt eller delvist arbejder med tekstforfatning.

Det er naturligvis ikke alle, som har evnerne til at kunne blive en gedigen tekstforfatter, og det er ikke alle steder, hvor en gymnasieuddannelse er tilstrækkelig. Hvis du vil forbedre dine chancer, kan du starte med at skrive på din egen blog, så du har nogle konkrete tekster, du kan vise til en potentiel arbejdsgiver.

Jura – hjælp til på advokatkontoret eller kommunen

Nyder du at slynge om dig med paragraffer og lovbestemmelser, og har du mod på at bruge dine evner på konkrete problemstillinger? Kommuner og advokatkontorer søger løbende studiemedhjælpere, som kan hjælpe dem med at forberede sager eller behandle simple offentlige opgaver. Du skal ikke forvente at få møderet for Højesteret, men det er stadig et ekstremt givtigt og relevant studiejob, som giver dig et forspring ift. dine medstuderende. Du får brugt den viden, du får til forelæsningerne, og så får du jo selvfølgelig løn for det, så tilværelsen bliver en smule sødere.

Det er ikke umuligt at finde et relevant studiejob – uanset hvad du læser. Er du dygtig og ambitiøs, er det kun din fantasi – og selvfølgelig din ansøgning – der sætter grænser.

Check Also

Sådan skriver du en jobansøgning, der giver pote

Mangler du job? Så er det nødvendigt, at du kan skrive en ordentlig ansøgning, der …