Home » Arbejdsmiljø » Strukturer din arbejdsdag, som du selv ønsker og bliv mere effektiv
strukturering af tid

Strukturer din arbejdsdag, som du selv ønsker og bliv mere effektiv


I dag er der mange, der går meget op i, at de får mest muligt ud af deres dag. Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, når det kommer til deres arbejde. Des mere, du kan få ud af din dag, des mere kan du også få lavet, når du er på arbejde. I sidste ende vil det medføre, at du enten får en forfremmelse eller at din egen forretning kommer til at køre endnu bedre. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på at strukturere din egen dag med fokus på effektivitet.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der ikke findes nogen opskrift på, hvordan du kan sætte din dag sammen, så den kan sikre dig, at du får mest muligt ud af den og du får lavet mest muligt arbejde i løbet af en dag. Det er nemlig noget, der varierer meget fra person til person, og det betyder, at dét, du mener er en effektiv dag ikke vil være det samme for alle andre. Derfor skal fokus også være på at strukturere din arbejdsdag som netop du mener, den skal.

Planlægning og strukturering er vigtigt for din effektivitet

Ift. at få mest muligt ud af din arbejdsdag, så skal der ikke lægges skjul på, at planlægning og strukturering er vigtigt for netop din effektivitet. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det ikke til at komme udenom, at der ikke findes en fast opskrift, du blot kan gøre brug af. Det handler derfor om, at finde ud af, hvad der bedst kan svare sig for dig og hvordan, du mener, du bedst kan være effektiv og få lavet mest muligt arbejde i løbet af din arbejdsdag.

Ydermere, så er det dog også vigtigt, at du ikke er bange for at skille dig ud fra mængden og at du ikke føler, at du skal holde dig til de normer, der i dag er kendt fra arbejdsmarkedet, hvor du f.eks. blot arbejder fra kl. 09 til kl. 17. Hvis du er typen, der er mest effektiv om natten, så bør det være op til dig selv, om du selv synes, at du får mest ud af, om du arbejder fra kl. 20 til kl. 05. I bund og grund, så er det op til dig selv at finde ud af, hvornår du er mest effektiv.

Dertil skal det dog også gøres klart, at det ikke er sikkert, at det er noget, du direkte er klar over. Hvis det er tilfældet, så skal du blot bruge lidt tid til at eksperimentere med dette. Ved at gøre dette, så finder du også ud af, om du er mest effektiv på et givent tidspunkt i løbet af dagen, om du f.eks. foretrækker at kunne arbejde i sessioner eller du mener, at du er mest effektiv på en helt tredje måde, for det hele handler om, at skabe en dag, der er helt ideel for netop dig.

Du får mere frihed til dette som selvstændig

Der bør ikke være nogen tvivl om, at du som selvstændig har en større frihed til at sætte din arbejdsdag sammen, som du selv ønsker det. Du har ikke nogen chef, du skal svare til, mens du dertil heller ikke skal være på arbejde på et bestemt tidspunkt. Derfor er det også noget, du har markant bedre muligheder for, hvis du er selvstændig og driver dit eget firma. Det er specielt noget, der er aktuelt, hvis du ikke er afhængig af kundekontakt og lignende hele tiden.

Hvis du selv har planer om, at skulle strukturere din arbejdsdag, så du ikke skal sidde fast i de vante rammer, så er det vigtigt, at du lytter til dig selv og finder ud af, hvordan du er mest effektiv. Hvis du mener, at du bedst kan arbejde om aftenen og i løbet af natten, mens det også giver bedst mening for dig, at du holde pause hver time, hvor du kan give dig i kast med at spille nogle af de spil, du kan finde blandt det store spiludvalg hos Mr Green eller et lignende kasino.

Der er dog flere og flere arbejdsgiver, der har fået øjnene op for, at det kan være en god idé, at give sine ansatte en større grad af frihed til at strukturere deres egen arbejdsdag, da det er noget, der i høj grad er med til at hæve deres effektivitet i løbet af en dag. Hvis det er noget, du mener, du vil kunne få en del ud af, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er oplagt, at det er noget, du tager en snak med din chef om, for at få gjort det muligt for dig at få lov til det.

Check Also

pause

Kontinuerlige pauser medfører højere produktivitet på jobbet

Der findes mange tilgange til, hvordan man opnår den højeste produktiv på jobbet. Der findes …