Home » Jobsøgning » Sådan skriver du en jobansøgning, der giver pote

Sådan skriver du en jobansøgning, der giver pote


Mangler du job? Så er det nødvendigt, at du kan skrive en ordentlig ansøgning, der sikrer dig en plads til jobsamtalen. Er du i tvivl om, hvordan du skruer den perfekte jobansøgning sammen, får du her et par gode råd.

Den traditionelle ansøgning

Den traditionelle ansøgning på maksimalt halvanden A4-side gør sig stadig gældende. Du går sjældent galt i byen med sådan en ansøgning, hvis du sørger for, at den er velskrevet og udformet korrekt.

Det bedste råd er, at du skal holde det simpelt og minimalt. Pas på med farvebilleder, plastikomslag og kreative indpakninger, film- og lydklip, links og så videre. Der er dog ingen regel uden undtagelse; søger du et kreativt job, kan det være lige netop den vej, du ønsker at gå, men i de fleste andre stillinger, bør du passe på med at overgøre din ansøgning. Du kan dog godt printe den på kvalitetspapir, hvis du sender et fysisk eksemplar, så den fremstår mere professionel og gennemarbejdet. Du kan få kvalitets-blækpatroner her.

Afhængigt af, hvilken stilling du søger, bør du også overveje, hvem modtageren er. Hvis det er en opslået stilling hos en større virksomhed, kan du godt regne med, at der er mange ansøgere. Her gælder det om at gøre din ansøgning så minimalistisk som muligt, uden at den bliver kedelig. Den skal skille sig ud, men samtidig falde ind i mængden. På den måde sikrer du, at den i hvert fald ikke bliver frasorteret på baggrund af førstehåndsindtrykket.

Erfaring er det primære, ansøgningen er sekundær

Det første, din potentielle, kommende arbejdsgiver kigger på, er dit CV. Hvis du har den rigtige uddannelse og erfaring, så vil din ansøgning blive læst. Hvis ikke, bliver den sorteret fra.

Skal du skrive om dig selv som person?

Formålet med din ansøgning er at komme til en indledende samtale. Personen, der læser din ansøgning, er ikke interesseret i at læse om din personlighed. Den kan du få lov at vise til samtalen. Modtageren vil alligevel aldrig stole på, at de tillægsord du strør om ig selv, er sande. Det kan han eller hun selv vurdere til jobsamtalen. Fokusér derfor på det faglige og vis din personlighed senere.

Formulér dig korrekt

Sprog og grammatik er vigtigt, når du formulerer din jobansøgning. Få en til at læse den igennem, så du er sikker på, at der hverken er stave- eller slåfejl. Det samme gør sig gældende for grammatikken.

Check Also

Øg dine chancer for job med din egen cv-hjemmeside

Der kan være rift om de bedste stillinger på arbejdsmarkedet og derfor er dit personlige …