Home » Jobsøgning » Sådan skriver du en god jobansøgning

Sådan skriver du en god jobansøgning


Mangler du job? Så er det essentielt, at du kan finde ud af, hvordan en god jobansøgning skal skrues sammen. Det giver dig de bedste forudsætninger, når du skal til jobsamtale. Dog er det ikke alle, der er lige gode til at skrive, og derfor får du her et par gode råd til, hvordan du sikrer dig en plads til jobsamtalen med den perfekte ansøgning.

Hvordan ser den klassiske ansøgning ud?

Hvis du følger de klassiske regler, der gør sig gældende, når du skal skrive en ansøgning, går du sjældent galt i byen. Det er vigtigt, at du sikrer, den er velskrevet og ikke fylder mere end halvanden A4-side.

Hold det simpelt og minimalistisk. Drop de smarte farver, plastikomslag og videoklip. Der er ikke nogen, der bruger tid på at se dem alligevel. Vær dog opmærksom på, at der ikke er nogen regel, uden der er en undtagelse også. Hvis du eksempelvis søger et job som grafiker, er det en god idé, hvis du viser, at du kan lidt mere end blot at skrive en flot ansøgning, og her må du eksempelvis hjertens gerne sende en ansøgning med links til dit eget portefølje.

Erfaringen er det primære

Når du skriver din jobansøgning, er det erfaringen det vigtigste. Alle ansøgninger, der skilter med den rette erfaring og uddannelse, bliver læst. Alternativt bliver den sorteret fra, og derfor er det helt essentielt, at du har markerer din erfaring med fed eller noget andet, der gør, at den bare springer i øjnene i det øjeblik, der kastes et blik på jobansøgningen.

Skal du skrive om, hvem du er?

Der er mange, der skriver om sig selv som person, og hvordan man vil beskrive sig selv. Dette er ikke relevant, og det er formentlig noget, folk har fået med fra dengang, man indsendte jobansøgninger til ungdomsjobs, hvor man ikke havde nogen form for praktisk erfaring i starten. Derfor var det interessant for arbejdsgiveren, hvem man var som person. Derfor behøver du altså ikke at skrive, du er god til at møde op, fordi det ved en arbejdsgiver godt, hvis du har haft et job i lang tid ad gangen.

Har du stadig brug for hjælp?

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan det betale sig, hvis du tager fat i en konsulent, der kan hjælpe dig med at skrive din jobansøgning. Det koster naturligvis nogle penge, men så har du noget, du kan tage udgangspunkt i – og hvis du lander drømmejobbet, er det jo helt perfekt.

Check Also

Øg dine chancer for job med din egen cv-hjemmeside

Der kan være rift om de bedste stillinger på arbejdsmarkedet og derfor er dit personlige …