Home » Dagpenge og kontanthjælp » Sådan gør du dig attraktiv på jobmarkedet

Sådan gør du dig attraktiv på jobmarkedet


Jobmarkedet boomer for tiden, og der er gang i væksten. Alligevel er ledigheden stor, og det har betydning for mange menneskers liv og velvære. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du gør dig attraktiv for en potentiel jobgiver.

Sørg for at skabe et godt førstehåndsindtryk

Det er vigtigt, at du skaber et godt førstehåndsindtryk, hvis du gerne vil i sigte som en kandidat, der er mulighed for kommer til samtale. Det kan du gøre på mange forskellige måder, men det bedste er, hvis du starter med at gøre din jobansøgning god.

Øv dig i at skrive en jobansøgning, der skiller sig ud uden at være fjollet. Det kan gøres ved at få den til at fremstå mere simpel og flot designet end de andre i bunken. Udelad alt det, der er irrelevant, men sørg for at du har det med, der har betydning – og det må gerne springe i øjnene.

Brug din ledige tid på at tage kurser

Der findes masser af forskellige kurser, du kan tage, imens du er ledig. Nogle er gratis, mens andre koster penge. Dem, der koster penge, vil kommunen i mange tilfælde gerne hjælpe dig med at betale for kurserne. Det kræver blot, at du ansøger dem. Der findes masser af forskellige steder, du kan tage kurser – eksempelvis dette sikkerhedskursus.

Gode råd til dit CV

Det er en god idé, hvis du har helt styr på, hvordan du laver det rigtige CV. Det skal helst fremstå så færdigt, som overhovedet muligt, og det får du nogle råd til, hvordan du får det til, herunder.

1: Brug LinkedIn: Det er en god idé at bruge LinkedIn, hvis du vil have alle muligheder med. Som håndværker er der ikke så stor grund til det, men i andre brancher er det en god idé, fordi det primært er her, de ansatte hyres.

2: Dine ansættelser skal stå i kronologisk rækkefølge: Start med din seneste jobtitel, hvorefter du bevæger dig ned til den første, relevante jobtitel, du fik. Gør det samtidig let at navigere i dit CV ved at skrive, hvilke brancher du har erfaring inden for.

3: Hvis du har været på kurser, så skriv det: Det er altid en god idé at skrive, hvis du har været på relevante kurser inden for din branche. Her kan du nævne dem, du har været på inden for de seneste tre år eksempelvis.

Check Also

Meld dig ind i en a-kasse og sov trygt om natten

En a-kasse eller også kendt som en arbejdsløshedskasse har til hensigt at hjælpe dig med …