Home » Dagpenge og kontanthjælp » Sådan får du råd til en bil som ledig

Sådan får du råd til en bil som ledig


Det er de færreste danskere, som synes, at det er sjovt at være ledig. Selvom du ikke er en del af arbejdsmarkedet i øjeblikket, så skal det naturligvis ikke afholde dig fra at leve livet som alle andre. Vil du også gerne have råd til en bil i din ledighedsperiode, så skal du blot følge en række basale tips.

Læg et budget fra dag 1

Skal du have råd til en bil som ledig, så skal du have hundrede procent styr på din økonomi. Spørger du din bankrådgiver om, hvordan du får bedre styr på din økonomi, så vil han / hun højst sandsynligt råde dig til at lægge et budget. Lægger du et budget, så får du et overskueligt overblik over dine indtægter og udgifter. Ydermere bliver du introduceret for dit rådighedsbeløb, som er dét beløb, du har til rådighed, når du har betalt alle dine faste- og variable udgifter.

Får du styr på din økonomi, så har du bedre forudsætninger for at vurdere, om du reelt set har råd til en bil. Viser det sig, at du ikke har råd, så kan du overveje at skære ned på nogle af dine udgiftsposter. Der er ofte mulighed for at skrue ned for forbruget på bl.a. tøj, fritid og fornøjelser.

Privatleasing er populært blandt ledige

Der er ingen der siger, at du nødvendigvis skal bruge penge fra din opsparing eller optage et billån, hvis du drømmer om en bil. Der findes nemlig et nemmere og billigere alternativ i form af privatleasing. Privatleaser du en bil, så kan du slippe for at betale en stor udbetaling, da du kan nøjes med at betale en månedlig leasingydelse.

Privatleasing er særligt populært blandt ledige, da man ikke skal bekymre sig om uforudsete udgifter. Tegner du en leasingaftale, hvor service er inkluderet, så risikerer du ikke at modtage en tårnhøj regning, hvis uheldet er ude. Her kan du læse mere om, hvorfor det kan være en god idé at privatlease en personbil.

Undgå impulskøb og vær opmærksom på dine forbrugsmønstre

Skal du have råd til en bil, så skal du kunne modstå impulskøb, når du færdes i supermarkeder og shoppingcentre. Selvom impulskøb ofte er kendetegnet ved mindre beløb, så kan det hurtigt løbe op i mange penge på sigt. Ydermere skal du være opmærksom på dine forbrugsmønstre, så du ikke ender med at bruge en masse penge, som du reelt set ikke har.

Selvom du kan trække over på dit kreditkort, så bør du så vidt muligt undgå det, da det kan blive dyrt, når der bliver pålagt renter og gebyrer. Ligeledes bør du ikke lade dig friste af forbrugslån, da det ofte er en dyr løsning på den lange bane.

Check Also

Sådan opbygger du et økonomisk sikkerhedsnet som lønmodtager

Et økonomisk sikkerhedsnet prioriteres højere end nogensinde før. Såfremt du er lønmodtager, kan du opbygge …