Home » Arbejdsmiljø » Sådan bliver du en gladere og bedre kollega

Sådan bliver du en gladere og bedre kollega


Kommer du tit hjem fra jobbet og føler, at du intet overskud har og oplever manglende lyst til at møde dagen efter? Eller føler du, at du skaber en dårlig stemning på din arbejdsplads ved at brokke dig eller være i dårligt humør? Så kan du faktisk selv gøre noget for at blive et gladere menneske på jobbet og en bedre kollega.

God energi kommer ikke af sig selv, og det kræver, at du gør en indsats for at ændre dine arbejdsrutiner, således at du bliver gladere for at gå på arbejde. Bliver du gladere, ændrer din indstilling sig også til at yde et godt og effektivt stykke arbejde, og det kan derfor betale sig for din karriere og din generelle livsindstilling.

Vær social og initiativrig

Arbejde skal være en blanding af det sure og det søde, og det søde ved jobbet kommer ofte, hvis du engagerer dig i fællesskabet og lærer dine kolleger bedre at kende – også uden for arbejdsmiljøet. Sørg for at deltage i sociale arrangementer, og tag også selv initiativ i hverdagen, således at dine kolleger kan mærke, at du har overskud og lyst til at bruge tid sammen med dem. Fokuserer du på det sociale ved din arbejdsplads, vil du opleve, at det er meget sjovere at gå på arbejde.

Hold fri, når du har fri

Arbejdet kan måske til tider hænge dig langt ud af halsen, og det kan derfor være svært at lægge det på hylden, når du har fri. Det er dog vigtigt, at du giver dig selv lov til at holde fri, når du har fri, og lader være med at tænke på arbejdet som en overflødig byrde i din fritid.

Tag den gode stemning hjemmefra med på arbejdet

Er du glad derhjemme, kan det i høj grad påvirke dit humør på arbejdspladsen, så hvorfor ikke altid tage den gode stemning hjemmefra med på arbejdet? Har du problemer derhjemme eller med parforholdet bør du arbejde på disse, og så vil din attitude på arbejdet også ændre sig. Savner du og din partner spænding i hverdagen, kan I eksempelvis sparke liv i romantikken med sexlegetøj. Hos Lovebuddy.dk og Eroti.dk kan I udforske udvalget af legetøj til voksne.

Fokuser på det positive frem for det negative

Der vil altid være dårlige dage på en arbejdsplads, og hvis du altid fokuserer på det negative, overskygges det positive. Arbejd med at fokusere på de positive ting ved dit arbejde i stedet for de negative ting, som kan ødelægge din lyst til at tage på arbejde. Der er sikkert flere positive ting, som du med tiden har taget for givet, så hvorfor ikke huske dig selv på disse og blive gladere på jobbet?

Check Also

pause

Kontinuerlige pauser medfører højere produktivitet på jobbet

Der findes mange tilgange til, hvordan man opnår den højeste produktiv på jobbet. Der findes …