Home » Jobsøgning » Overvejer du en karriere som sælger? Sådan får du drømmejobbet

Overvejer du en karriere som sælger? Sådan får du drømmejobbet


Overvejer du at gøre salg til en karrievej? Så er det helt essentielt, at du er god til at sælge og interagere med mennesker. Det er desuden værd at bemærke, at du ikke bliver den bedste telefonsælger fra den ene dag til den anden. Det tager tid.

Hvis du har ambitioner om at blive bedre til at sælge, så har du en masse muligheder for at træne dig op til lige netop dette. Det er dog langt fra alle, der har kompetencerne til at blive sælger. Måske har du? Det er vigtigt, at du er realistisk og overvejer grundigt, om det er noget for dig.

En sælger skal have den rette mentalitet

Hvis du skal have succes inden for dit fag, så er det vigtigt, at du først og fremmest overvejer, om du har de rigtige kompetencer. Her er din mentalitet helt afgørende for din succes. Du skal værdsætte at arbejde under pres, og hvis du tilmed elsker at konkurrere, så er du måske den rigtige kandidat. Du skal være villig til at give den gas hver dag og være på konstant. Kan du det, har du de rigtige forudsætninger for at blive god til dit fag.

Det handler dog ikke kun om det. Du skal også kunne lide dit arbejde, også selvom det er hårdt. Det er vigtigt, at du føler, dit job er meningsfuldt, samt at du har lyst til at sælge for den virksomhed, du arbejder for. Hvis den eneste motivation for at tage på job er at tjene penge, så vil du hurtigt køre i tomgang – og så bliver du ikke en god sælger.

Du skal ikke dvæle ved en afvisning

Som sælger vil du ofte opleve, at du bliver afvist. Det skal du lære at kunne håndtere. Det er ikke alle, der synes, det er fedt at blive ringet op af en telefonsælger. Derfor vil det være en hel naturlig del af dit job, at du kan håndtere at blive afvist; det er en uundgåelig del af spillet.

Hvis du lader dig slå ud af at blive afvist, vil det kunne påvirke dine salgsevner og motivation til at tage på arbejde. Det kan være svært at håndtere i starten, og det kræver en del salgstræning, men det er noget, du lærer med tiden, hvis du virkelig vil dit job. Det er ligegyldigt, om du beskæftiger dig med mødebooking, telemarketing, interviews eller en helt fjerde disciplin – du vil aldrig kunne undgå afvisninger.

Du skal desuden også vide en smule om markedet, samt hvilke teknikker der fungerer, når danskerne skal lokkes til at købe. Det kan du læse mere om her.

Check Also

Sådan skriver du en jobansøgning, der giver pote

Mangler du job? Så er det nødvendigt, at du kan skrive en ordentlig ansøgning, der …