Home » Arbejdsmiljø » Kontinuerlige pauser medfører højere produktivitet på jobbet
pause

Kontinuerlige pauser medfører højere produktivitet på jobbet


Der findes mange tilgange til, hvordan man opnår den højeste produktiv på jobbet. Der findes mange såkaldte hacks, men faktum er, at der særligt er én ting, der virker bedst; at du holder kontinuerlige pauser. Derfor er det også uhyre vigtigt, at det er noget, du husker på, når du er på arbejde, selvom du måske mener, at det er spild af tid, at holde pause.

Der er mange, der gerne vil maksimere den tid, de bruger på at arbejde. Derfor forsøger de også at holde så få pauser som muligt. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke er den rette måde at gøre det på. Hvis du ikke holder pauser i løbet af din dag, så kan du risikere, at du brænder ud tidligt på dagen og bliver for udkørt til fortsat at arbejde effektivt.

Hvor ofte bør jeg holde pause i løbet af en arbejdsdag?

Der er ikke nogle faste regler for, hvor mange pauser, du bør holde i løbet af en arbejdsdag. Der er selvfølgelig noget lov om arbejdstid, som der skal tages højde for, men de fleste arbejdsgivere lader gerne deres ansatte styre dette selv. Derfor handler det også mere om, at finde en rytme, der fungerer godt for dig og dermed også forøger din effektivitet.

Der er f.eks. mange, der synes, at det er effektivt, at de arbejder efter en struktur, hvor du arbejder i 45 timer og holder pause i 10 minutter. Det kræver dog, at du arbejder meget effektivt i de 45 minutter, da du ellers bruger meget af din dag på at holde pause. Andre vælger at arbejde i f.eks. 2 timer, hvorefter de holder pause i 15-20 minutter eller lignende.

Du skal selvfølgelig ikke blot holde pause for at holde pause. Hvis du tidligt på dagen føler, at du sagtens kan holde dig koncentreret i f.eks. et par timer adgangen, så skal du ikke holde pause hvert 45. minut. Du skal hele tiden tænke på, at du skal holde pause for at lade lidt op, så du igen kan komme tilbage til at arbejde, så du kan være effektiv og produktiv.

Hold pause, når du holder pause

Det er vigtigt, at du holder pause, når du holder pause. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad de ønsker at beskæftiger sig med, når de holder pause. Uanset hvad, du har af præferencer i denne sammenhæng, så er det vigtigt, at du sørger for, at du kobler helt fra, fra arbejdet – det betyder også, at du f.eks. ikke skal sætte dig til at svare på mails.

Hvis du f.eks. synes, at det er sjovt og hyggeligt at spille spil hos et online kasino, så kan du sagens gøre dette, når du holder din pause. Det er dog en god idé, at du f.eks. holder det på din mobil, så du ikke ender med at forstyrre andre, der sidder på kontoret. Du kan bl.a. oprette dig hos Green Online, der kan bryste sig af et stort udvalg af mobilspil.

Check Also

pause

Kontinuerlige pauser i løbet af arbejdsdagen skaber effektivitet

Der er stor forskel på, hvordan folk arbejder bedst. Derfor er der også stor forskel …