Home » Arbejdsmiljø » Kontinuerlige pauser i løbet af arbejdsdagen skaber effektivitet
pause

Kontinuerlige pauser i løbet af arbejdsdagen skaber effektivitet


Der er stor forskel på, hvordan folk arbejder bedst. Derfor er der også stor forskel på, hvordan og hvornår, folk er mest effektive. Som følge af dette, er der i dag langt mere fokus på, at den enkelte skal have lov til selv at strukturere sin arbejdsdag. Er det noget, du har fået mulighed for af din arbejdsgiver, så bør du fokusere på at få en god arbejdsdag.

Noget mange glemmer er, at du ikke kan være koncentreret en hel arbejdsdag. Typisk er det ikke mere end 45 min. af gangen. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at holde pauser i løbet af din arbejdsdag, så du dermed kan få et lille afbræk og lade batterierne op. Det er dog forskelligt fra person til person, hvor mange pauser, de har behov for.

Forsøg at lede tankerne væk fra arbejde i pauserne

Når du holder pause, så er det vigtigt, at du har fokus på at lede dine tanker væk fra arbejdet, så du ikke bruger energi på at tænke på det, mens du slapper af. Der er mange, der begår den fejl, at de blot læner sig tilbage i stolen og tænker på alt det arbejde, de stadig skal nå at lave. Det er slet ikke den rette måde at gøre det på, da du dermed ikke får slappet ordentligt af.

I stedet skal du finde noget, du ved, der får dig til at slappe af. Det kan være, at du godt kan lide at drikke en kop te, læse lidt på EB eller derimod blot scrolle rundt på Facebook. Det kan også være, at du tager et lille spil 7-kabale imens du holder pause. Det kan også være, at det er noget helt andet, du skal give dig i kast med, før det har effekt på dig.

Det kan f.eks. være, at du er glad for fodbold. I så fald er det oplagt, at du finder en god fodbold stream, du kan se, mens du læner dig tilbage. Du kan selvfølgelig ikke se en hel kamp, men det er dog nok til at give dig et lille afbræk på f.eks. 15 min. Det kræver dog, at fodbold er noget for dig, da det ellers ikke giver megen mening at tænde for en stream med fodbold.

Ikke alle har brug for lige mange pauser

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det ikke alle, der har behov for lige mange pauser. Nogle har brug for at tage en pause hvert kvarter, mens andre sagtens kan arbejde i mellem en time og halvanden time, inden de har brug for en pause. Derfor er det også vigtigt, at du finder ud af, hvad der fungerer bedst for dig, og hvor ofte, du har brug for at holde en pause.

Det vigtige består blot i, at du sørger for at holde en pause i ny og næ, så du ikke mister koncentrationen og dræner hjernen for energi. I sidste ende vil det blot betyde, at du endnu mindre produktiv end, hvis du bliver ved med at arbejde flere timer i streg.

Check Also

pause

Kontinuerlige pauser medfører højere produktivitet på jobbet

Der findes mange tilgange til, hvordan man opnår den højeste produktiv på jobbet. Der findes …