Home » Arbejdsmiljø » Gode råd til at undgå arbejdsskader

Gode råd til at undgå arbejdsskader


Arbejdsskader er et hyppigt problem ude på de danske arbejdspladser, og derfor er der naturligt også en stor indsats gjort med at prøve at forebygge dem. Der bliver for eksempel skrevet diverse guides, holdt kurser, oplæg og generelt videregivet information omkring, hvordan man kan forebygge arbejdsskader og behandle dem bedst muligt, inden de opstår. Derfor ser vi også mange store firmaer have fysioterapeuter, massører og så videre klar, hvis der skulle være optræk til for eksempel problemer med nakken. Mange spørger dog sig selv, hvad man kan gøre, hvis man gerne selv vil være i stand til at forebygge en arbejdsskade, og hvilke forbehold kan man tage? Det vil vi dykke lidt dybere ned i denne artikel.

Hold dig i form

Det at holde dig i god form gør, at din krop kan holde til markant mere, og du vil ikke være ligeså tilbøjelig til at få ondt i for eksempel ryggen. Du skal selvfølgelig ikke presse dig selv unødvendigt, men hvis du holder dig i god form og generelt aktiverer dine muskler, vil de ikke være ligeså udsatte for skader. Derfor ser vi blandt andet også mange arbejdspladser have et fitnessabonnement med i lønnen eller måske endda eget center, der kan bruges. Dette har dog også andre fordele som for eksempel et øget sammenhold blandt medarbejderne. Der er mange forskellige former for motion, du kan dyrke, selvom du har travlt med din karriere. Det kan eksempelvis være løb eller cykling, der er to forholdsvist fleksible sportsgrene, fordi du kan lave dem uden være afhængige af andre. Man ser ude blandt de danske virksomheder også flere og flere virksomheder, der har firmaidræt, hvor man for eksempel kan melde sig til løb hver torsdag efter arbejde. Det hjælper både med at holde medarbejderne i god form, og dermed gør dem mere produktive, og så hjælper det også på sammenholdet og ikke mindst forebyggelse af potentielle arbejdsskader, fordi formen og musklerne bliver bedre og mere udholdende.

Forebyg arbejdsskader med godt udstyr

Mange arbejdsskader forekommer, hvis folk sidder forkert på deres stol eller løfter for tungt. Derfor kan godt udstyr være en god ting, uanset om det er til et lager eller til kontoret. Er det for eksempel på kontoret, så kan det være en super idé med for eksempel hæve sænkeborde og gode justerbare kontorstole. Det kan desuden være godt også at have lidt bløde stole, hvis der skal være lidt variation i arbejdspladsen. På et lager ser vi ofte folk går rundt med blandt andet sikkerhedssko, der skal forhindre en arbejdsskade, hvis man taber noget tungt ned over sine tæer. Skulle uheldet dog være ude, og man kommer til skade og får en arbejdsskade, kan det være en god idé at få hjælp til erstatning ved arbejdsskade. Der er nemlig nogle ting, som man skal være opmærksom på, og derfor kan det altså af denne grunde være en god ting at søge hjælp fra en ekspert, der har en stor viden inden for emnet. Dem findes er en del af rundt omkring i det danske land.

Check Also

Skab et stærkt arbejdsmiljø i firmaet

Hvis du gerne vil opbygge en god virksomhed, starter det selvfølgelig ved at have et …