Home » Dagpenge og kontanthjælp » Gode grunde til at vælge en a-kasse

Gode grunde til at vælge en a-kasse


Rigtig mange mennesker forbinder en a-kasse med økonomisk støtte, og dette er da også ganske rigtigt, men en a-kasse er meget mere end blot det – det handler også om, at man får et endnu bedre kendskab til arbejdsmarkedet, uanset om man er i job eller ej.
Når man melder sig ind i en a-kasse, har du altid mulighed for at snakke med eksperter om bl.a. karrieremuligheder, samt hvis du blot ønsker mere viden om arbejdsmarkedet for dit pågældende fag. Så hvis du en dag kommer til at stå i den situation, hvor du ikke længere har et job, vil en a-kasse kunne føre dig direkte til et nyt job fyldt med nye muligheder. Foruden dette tilbyder en a-kasse dig naturligvis også en lønsikring, som sammen med dagpenge kan sikre dig helt op til 90% af din nuværende løn, såfremt du endda bliver ledig. Dette vil uden tvivl kunne gøre det lettere for dig at holde din dagligdag kørende, på trods af at du ikke længere har et arbejde.

Få masser af rådgivning, og vær bedre stillet på arbejdsmarkedet

Ganske enkelt giver et medlemskab hos en a-kasse en tryghed, da du er sikret en indkomst i det tilfælde, at du pludselig står uden job i en periode. Hvis nu du eksempelvis skulle opleve sygdom enten hos dig selv eller hos én i din familie, kan du søge råd hos en socialrådgiver og få helt styr på alle reglerne, informationer, samt hvilke muligheder du helt konkret har i den givne situation. Medarbejderne hos en a-kasse har nemlig grundlæggende et rigtig godt kendskab til arbejdsmarkedet, og de bruger en masse tid på at vide en helt masse om alle fag og virksomheder, som er inden for lige netop din branche. Herudover arbejder de mange a-kasser også på at styrke deres samarbejde med forskellige danske virksomheder, så de skaber kontakten mellem dig og din næste arbejdsplads. Du får som medlem af en a-kasse derfor mulighed for at få professionel vejledning omkring dit CV og din jobansøgning, og endelig har du mulighed for at tilmelde dig forskellige møder, der alle har som fokus at gøre dig bedre stillet ift. dine jobmuligheder.

A-kasser er vigtige for det danske arbejdsmarked

Et kendetegn ved det danske arbejdsmarked er, at arbejdsgiverne har forholdsvis let ved at afskedige deres medarbejdere – som regel med opsigelsesvarsel på omkring tre til seks måneder. Dette er ganske kort tid, hvis man sammenligner med andre europæiske lande, men dette kan også kun lade sig gøre, i og med at medarbejderne har en sikkerhed i at kunne opretholde deres indkomst, når de bliver sagt op. Dette sker bl.a., når du er medlem af en a-kasse. En a-kasse er derfor ganske afgørende for fleksibiliteten på det danske arbejdsmarked, og det er netop derfor, at de er så grundlæggende vigtige både for hele organiseringen af arbejdsmarkedet, men også blot for dig som lønmodstager. Der er i lige nu hele 24 a-kasser i Danmark at vælge igennem, som ikke blot udbetaler dagpenge, men som også guider dig til et nyt og spændende job.

Check Also

Meld dig ind i en a-kasse og sov trygt om natten

En a-kasse eller også kendt som en arbejdsløshedskasse har til hensigt at hjælpe dig med …