Home » Jobsøgning » Fire gode råd til dit cv
Girl talks about her experience for an job interview

Fire gode råd til dit cv


En jobansøgning er ikke meget værd uden et cv (curriculum vitae).

I dag er der så stor rift om de bedste jobs, at du skal være knivskarp på alle områder, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at få den ønskede stilling. Du skal ikke blot holde øje med nye stillinger, men skal også evne at skrive en fængende jobansøgning, et godt cv og desuden være god til at gøre opmærksom på dig selv.

Her får du fire gode råd til dit cv.

Tip 1 – Vær struktureret og skab overblik

Du kan være helt sikker på, at arbejdsgiveren vil kassere dit cv omgående, hvis det ikke er struktureret eller på anden vis indbydende at læse. Det er din opgave at give læseren et godt overblik over, hvem du er, hvad du kan, og hvorfor du søger jobbet. Formår du ikke at gøre det, så er det tvivlsomt, at du bliver kaldt til jobsamtale.

Tænk over, hvordan du skal bygge cv’et op, og hvad der er vigtigst at få med, før du går i gang med at udarbejde det.

Tip 2 – Fortæl ikke hele din livshistorie

Du bør aldrig sammenligne dit cv med din private dagbog, da ingen arbejdsgivere er interesseret i at høre hele din livshistorie. De vil gerne vide, hvem du er, men der er ingen grund til at gå i detaljer med dine hobbyer og fritidsinteresser. Kunsten er at inddrage de mest relevante oplysninger.

Tip 3 – Få læst korrektur

Det tredje tip går på at få læst korrektur på sit cv, da man aldrig må aflevere et cv, som ikke er rettet for diverse fejl som stavefejl, grammatikfejl, slåfejl og andre fejltyper. Mestrer du retstavning og grammatik, så er du velkommen til selv at stå for korrekturlæsningen. Alternativt bør du få en ven eller et familiemedlem til at rette dit cv for fejl.

Er der ingen i din omgangskreds, som kan eller vil læse korrektur for dig, så kan du tage kontakt til et firma med speciale i tekstforfatning og korrekturlæsning. Det er trods alt en fordel at aflevere et velskrevet og fejlfrit cv.

Tip 4 – Medsend dine bedste referencer

Er du ledig, og vil du gerne tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt, så vil det være en fordel, hvis du har nogle gode referencer fra tidligere arbejdsgivere. Det er langt fra alle arbejdsgivere, som bruger tid på at læse referencer, men der sker ikke noget ved at medsende et par stykker, hvis det giver mening i forhold til jobstillingen.

Du kan se her, hvordan du skal stille dit cv op for at sikre bedst mulig respons.

 

Check Also

Øg dine chancer for job med din egen cv-hjemmeside

Der kan være rift om de bedste stillinger på arbejdsmarkedet og derfor er dit personlige …