Home » Arbejdsmiljø » Få flere frynsegoder på dit arbejde
Portrait of senior boss and his employee talking at meeting

Få flere frynsegoder på dit arbejde


Hvad får du i løn? Det spørgsmål er mange af os sikkert blevet stillet en del gange. Nogle mennesker svarer gerne med det samme, mens andre derimod ikke mener, at det vedkommer andre end dem selv. Det kan dog ikke nægtes, at lønnen spiller en stor rolle for de fleste mennesker. Den er trods alt med til at sikre, at huslejen kan betales, og at du får mad på bordet om aftenen.

Men selve lønnen er ikke det eneste, du kan skrue på, hvis du ønsker at få mere ud af dit arbejde. Der findes en lang række af forskellige frynsegoder, som du kan tage med i dine overvejelser næste gang, du skal tale om lønforhøjelse med din chef.

Tips til lønforhandling

Du kan finde mange gode råd flere steder på nettet, når du gerne vil finde du af, hvad du skal gøre for at få mere i løn. Det handler nemlig ikke bare om at sætte sig ned med sin chef og bede om flere penge, fordi mælken er blevet dyrere. Det handler om at synliggøre de effekter, som dit arbejde har. Har du eksempelvis været med til at øge produktiviteten med 10 %, skal du selvfølgelig gøre opmærksom på det.

Desuden handler en lønforhandling også om kropssprog. Prøv så vidt muligt at se din chef i øjnene og lad ham eller hende fornemme, at du mener de ting, du siger. Frem med brystet, op med hagen og fremlæg dine ønsker ud fra en saglig betragtning af dit daglige arbejde.

Flere penge i lønningsposen

Når det handler om at forhandle løn, tænker de fleste mennesker straks på at ville have flere penge. Og det er da bestemt også en del af en lønforhandling, hvor et godt råd er at bede om en smule mere, end du anser som muligt. På den måde giver du nemlig din chef en mulighed for at nedjustere dit ønske til et niveau, han eller hun finder rimeligt. Det betyder, at du kan være heldig, at I lander på et niveau, du faktisk er godt tilfreds med.

En større grad af frihed

Men mere i løn er ikke den eneste måde, hvorpå du kan give dig selv mere lukrative arbejdsbetingelser. I dagens Danmark foregår det meste kontorarbejde på en computer, og i en lønforhandling kan du også diskutere muligheden for at få lov til at arbejde hjemme i ny og næ. Måske endda få en fast ugentlig hjemmearbejdsdag. Mange arbejdsgivere går gerne med til denne model, da det ikke koster dem penge.

Telefoni og internet

Måske har du allerede en firmatelefon. Men til en lønforhandling kan du tage skridtet videre. I stedet for at bede om mere i løn kan du spørge om muligheden for, at din arbejdsplads afholder de udgifter, som er forbundet med telefoni og internet i dit hjem. Det kan i særdeleshed være en god løsning, hvis du arbejder hjemme engang imellem og har behov for adgang til både telefon og internettet.

Din arbejdsplads sætter pris på dig

Husk i øvrigt på, at langt de fleste arbejdspladser sætter stor pris på deres ansatte. De giver gerne gaver til deres ansatte til jul og nytår, men nogle arbejdsgivere kan være lidt hårde at danse med, når det drejer sig om lønforhøjelse. Det betyder simpelthen, at du i din tilgang til en lønforhandling skal sørge for at være en smule mere kreativ, end du ellers har været.

Lønforhandlinger er besværlige, og de er forbundet med en vis form for berøringsangst for alle parter. Men som ansat i et firma skal du turde gøre noget ved det, da det ellers ender med, at du står tilbage med Sorteper, mens de mennesker, som er lidt mere pågående, render med hele puljen.

Check Also

Skab et stærkt arbejdsmiljø i firmaet

Hvis du gerne vil opbygge en god virksomhed, starter det selvfølgelig ved at have et …