Home » Arbejdsmiljø » Drop jobbet som lønmodtager, og prøv kræfter med iværksætteriet

Drop jobbet som lønmodtager, og prøv kræfter med iværksætteriet


At være lønmodtager er det sikre valg. Man står ikke med mere ansvar, end hvad der følger med ens stilling, og man skal ikke stille sikkerhed for en eventuel gæld eller lignende, der kan være i forbindelse med at have ejerskab over en virksomhed. Men på den anden side kan det også være både kedeligt og ensformigt at gå med de samme arbejdsopgaver hver eneste dag. Som lønmodtager får man nemlig ikke indblik i mere af forretningen end det, som man har speciale i, og for mange kan det være utrolig ensformigt, hvilket muligvis vil resultere i en opsigelse.

I artiklen her kigger vi på nogle af de ting, man skal stifte vide, hvis man skifter lønmodtagerjobbet ud med iværksætteriet. Læs med, og bliv klogere på, hvad der kræves af en iværksætter.

Ansvarlig for alt fra rengøring til rekruttering

Som iværksætter har man mange kasketter. Man skal stå til ansvar over for sine kunder, og man skal samtidig hele tiden være opmærksom på, om virksomheden i forhold til kapacitet og kompetence er up-to-date. Og det er en kæmpe arbejdsbyrde, hvis man tidligere har været vant til, at man ”bare” skulle møde ind kl. 8.00 og tage hjem kl. 16.00.

Netop derfor er der da også utrolig mange iværksættere, der må droppe drømmen om at være selvstændig og i stedet vende tilbage som lønmodtager, og uanset hvor dygtig man er, er den største styrke som iværksætter, at man tør tage fat. Og sådan er det hver dag – året rundt. En dag skal man måske til kundemøde udenlands, mens man den næste må stå med hele rengøringstjansen selv. Og der er ikke meget hjælp at hente, hvis man ikke er villig til at betale for det.

Det skal du være ekstra opmærksom på

Er du netop ved at springe ud som selvstændig iværksætter, er der selvfølgelig mange ting, du skal være opmærksom på. Men selvom man er ansvarlig for det meste, er der alligevel nogle ting, man bør være ekstra opmærksom på, da det netop kan være med til, at man må dreje nøglen om igen.

I kategorien af ansvarsområder finder du lagerstyring og regnskabsføring. For selvom man måske skulle tro, at det kan være en simpel opgave at holde styr på lager og regnskab, er det alligevel ofte det, der går galt i en virksomhed, og som betyder, at flere danske virksomheder årligt må lukke ned. Og det er meget ærgerligt, når man nu endelig har taget springet som iværksætter.

Men problematikken er ikke så omfattende, at man ikke kan forberede sig på den værst tænkelige situation, og tager man sig tid til at undersøge markedet for integrationer og hjælpeværktøjer, vil man også hurtigt finde ud af, at der faktisk er udviklet programmer, som hurtigt og effektivt kan installeres og anvendes. Læs meget mere om smarte integrationsløsninger, som kan løse de problemer i virksomheden, som ellers virker uoverskuelige, lige her. Så er du et skridt nærmere din drøm om at blive en succesfuld iværksætter.

Check Also

pause

Kontinuerlige pauser i løbet af arbejdsdagen skaber effektivitet

Der er stor forskel på, hvordan folk arbejder bedst. Derfor er der også stor forskel …