Home » Dagpenge og kontanthjælp » Dagpengemodtagere kan også tage ferie

Dagpengemodtagere kan også tage ferie


Der nogle krav du skal leve op til, for at kunne få dagpenge. Disse krav løber dog ikke nødvendigvis op i, at du har så meget du skal have lavet, som du ville på en arbejdsuge. Alle mennesker kan dog få behov for at trække stikket ud, og holde ferie for at samle kræfter igen. Dette kan godt lade sig gøre, selvom du er på dagpenge, der er dog et par forbehold du skal holde øje med.

Du skal naturligvis leve op til de krav der er som dagpengemodtager, op til det tidspunkt du går på ferie. Disse krav kan du finde her på siden, eller få oplyst af din egen A-kasse. Du kan bruge feriedagpenge du har tjent via dit gamle arbejde, eller i perioden du har været på dagpenge til at holde ferie for. Du skal dog være opmærksom på at disse penge, som med almindelige feriepenge, ikke kan overføres til året efter.

Via jobnet, skal du kontakte dit lokale jobcenter senest to uger før den første dag i din ferie. Misser du den deadline, skal du fortsat leve op til de forpligtelser der er for dagpengemodtagere, eksempelvis ved at deltage i de møder og arrangementer du bliver bedt om. En anden meget vigtig detalje er, at du ikke vil modtage dagpenge for ugerne du holder ferie, da du ikke opfylder kravet om at være tilgængelig på arbejdsmarkedet. Det er altså utrolig vigtigt at sætte sig ned, og lave budgettet for ferien og perioden efter, da det kan have stor indflydelse på din økonomi til hverdag. Feriepengene triller ind på din konto ca. otte dage før ferien starter.

Når ferien er slut, er det som med et almindeligt arbejde naturligvis vigtigt, at du kommer hurtigt i gang med jobsøgningen igen og derved fortsat lever op til de krav, der stilles for at du undgår at blive trukket i dagpenge.

Et godt råd: Er du endnu ikke medlem af en a-kasse bør du blive det. Få en oversigt over alle a-kasser i Danmark her!

Check Also

Sådan opbygger du et økonomisk sikkerhedsnet som lønmodtager

Et økonomisk sikkerhedsnet prioriteres højere end nogensinde før. Såfremt du er lønmodtager, kan du opbygge …