Home » Jobsøgning » Brug telefonen i din jobsøgning

Brug telefonen i din jobsøgning


Det kan være svært at finde et job. Ikke desto mindre er det lettere, hvis du bruger din telefon som redskab til jobsøgningen. Her får du et par gode råd til, hvordan du selv anvender din telefon i forbindelse med din jobsøgning.

Ring, når der er en opslået stilling

Når du ser et jobopslag, der matcher din faglige profil, kan det være en god idé, er det altid en god idé, hvis du ringer til den virksomhed, der har opslået jobbet. På den måde finder du ud af, hvordan jobbet er, samt hvilke arbejdsopgaver, du eventuelt ville skulle varetage, og hvilke kvalifikationer de søger. Det gør dig bedre i stand til at udarbejde en jobansøgning efterfølgende.

Stil spørgsmål til stillingen; det kan være, du finder ud af, at den slet ikke matcher dig alligevel. Det kan også være, at den matcher dig bedre, end du troede. Derfor bør du også ringe, selvom du ikke føler, at der er et hundrede procents match – du kan blive positivt overrasket.

Samtidig skaber det en god relation, hvis du allerede har været i dialog med virksomheden. Det kan i bedste fald betyde, at du placerer dig øverst i bunken af ansøgninger. Det er en god idé at anvende headsets, når du taler. Så kan du gå rundt imens, og her taler man bedre, end hvis man sidder ned.

Husk også at ringe uopfordret

Der er mange job, der slet ikke bliver slået op. Derfor kan det være en god idé at ringe til virksomheder, du synes matcher dig og din faglige profil, så du kan få en fod inden for i virksomheden. Det kan være, du kan lave en aftale om at starte i virksomhedspraktik eller måske endda få et job. Du finder aldrig ud af det, hvis du ikke prøver.

Et godt råd, hvis du ringer uopfordret, er at sætte dig godt ind i virksomheden, inden du ringer. Du må endelig ikke virke sløset. Undersøg, hvorfor du mener, at du passer ind i denne virksomhed, men pas på med at smøre for tykt på; spørg ind, så du bliver klogere, og udarbejd efterfølgende en ansøgning, hvori du beskriver, hvorfor du føler, du kan gøre en forskel for virksomheden. Du får aldrig jobbet, hvis du ringer uforberedt, eller hvis du ikke ved, hvad du skal sige, når du ringer. Husk at forberede dig og sørg for, at du virker engageret.

Check Also

Sådan skriver du en jobansøgning, der giver pote

Mangler du job? Så er det nødvendigt, at du kan skrive en ordentlig ansøgning, der …