Home » Arbejdsmiljø » At arbejde kontor kan være fysisk anstrengende

At arbejde kontor kan være fysisk anstrengende


Mange danskere tilbringer lang tid foran computerskærmen hver dag. Det kan resultere i, at man får ondt i både nakke og skuldre. Det er dog sjældent, at vi opdager, at musklerne overbelastes, før vi får ondt. Ved at ændre vores arbejdsstillinger igennem arbejdsdagen kan man dog forebygge smerterne. Især hvis man supplerer det med motion et par gange om ugen.

Har du siddet foran din computer i mange timer og koncentreret dig omkring en arbejdsopgave, kan du pludselig opdage, at du har en begyndende hovedpine. Du får ondt i skuldrene og bliver øm i nakken, men du er i gang med en opgave, som du vil gøre færdig, før du holder en pause.

De fleste, der arbejder på kontor, kender til ovenstående scenarie. Faktisk har hver tredje dansker haft smerter i nakke eller skuldre inden for de seneste to uger — og det øger faktisk risikoen for sygefravær med helt op til 35%. Det gælder dog primært kvinderne, som er mere udsatte for at få smerter grundet stillesiddende kontorarbejde.

Men hvad kan man gøre for at undgå dette?

Hvad kan man gøre for at forebygge arbejdsskade?

Har man stillesiddende arbejde, er det vigtigt, at man dyrker motion i sin fritid. Både for fysikkens skyld, da man ikke får rørt sig meget i løbet af en arbejdsdag, men i særdeleshed også for at forebygge smerter.

Det er helt almindeligt, at man får ondt i muskler og led, og det er svært at forebygge helt, at man har får det. Man kan dog forebygge, at de udvikler sig til nedsat funktionsevne — og dermed også sygefravær. Det hjælper nemlig på smerterne, hvis man holder sig i gang. Også på trods af, at man har ondt i muskler og led. De skal altså ikke skånes, hvis man har ondt. Mangel på aktivitet vil nemlig ofte forværre smerterne.

En akupunktør kan hjælpe, hvis du har fået ondt

Har du allerede fået smerter, så er det, som sagt, vigtigt, at man holder sig i gang alligevel. Er smerterne slemme, så kan det være en god idé at opsøge sin læge, før man foretager sig andet. Mange læger vil anbefale, at man bruger smertestillende medicin — men det er faktisk ikke altid, der er brug for det.

I mange tilfælde vil man kunne nå lang med akupunktur. En af Danmarks førende akupunktørkliniker er Boel Akupunktur, som du kan finde ved at klikke her. Grundlæggende er tanken bag akupunktur, at der i kroppen, findes en energistrøm, der skal kunne flyde frit, for at kroppen fungerer optimalt. Når vi får en skade, er det fordi, energien hindres i at flyde, og derved kommer energibalancen ud af kurs. Ved at anvende nåle, kan man nå ned til akupunkturpunkterne, hvorved man kan sikre, at energien igen kan løbe problemfrit rundt i kroppen.

Check Also

pause

Kontinuerlige pauser i løbet af arbejdsdagen skaber effektivitet

Der er stor forskel på, hvordan folk arbejder bedst. Derfor er der også stor forskel …