Home » Arbejdsmiljø » 3 grunde til at virksomhedens kontormiljø er vigtigt

3 grunde til at virksomhedens kontormiljø er vigtigt


For næsten enhver virksomhed er kontorlokalerne, som man tilbringer sig dagligdag i, essentielle for både virksomhedens og de ansattes trivsel.

Selvom der ikke nødvendigvis forventes den store luksus, så bør enhver virksomheds lokaler og kontorer stadig have en nogenlunde kvalitet. Uden dette vil medarbejderne miste lysten til at møde op på arbejde. Derudover er flotte, velholdte lokaler også vigtige, når man som virksomhed inviterer kunder og andre interessenter på besøg.

En virksomheds lokaler er således med til at definere, hvem man er, hvilket ambitionsniveau man har, og hvor man som virksomhed er på vej hen. Med andre ord påvirker valg af kontorlokaler mange aspekter af virksomhederne. Især tre aspekter er vigtige, og disse beskrives her.

Medarbejdernes trivsel

Enhver ved, at medarbejdernes trivsel er nøglen til en produktiv virksomhed. Trives man ikke på jobbet, så nedsættes både arbejdsomhed, indsats og engagement – tre ting man som arbejdsgiver helst ikke ser gå i forfald. For at undgå dette er kontorlokaler, hvor hverdagen tilbringes, vigtige. Uanset om der er behov for et åbent kontorlandskab, mange mødelokaler eller et stort kontor til chefen, så bør det ske i forventningsafstemning med medarbejderne. Sørg derfor for, at når valget falder på et bestemt kontor, så bør det stemme overens med den kultur, som man har i virksomheden.

Udover lokalerne i sig selv, så er de inkluderede faciliteter også vigtige for medarbejdernes trivsel. Eksempelvis er gode printerfaciliteter, en god kantine samt gratis kaffe noget, som forventes. Desuden er gode faciliteter for medarbejderne også vigtige, når man gerne vil hente nye og kompetente ansatte ombord.

Leder du efter kontorlokaler, hvor tingene er i orden, så se mere her.

Kundernes førstehåndsindtryk

Dine kunders førstehåndsindtryk af din virksomhed er vigtig, når I skal igangsætte et samarbejde, hvor jeres image er på spil. Derfor er de lokaler, som jeres kunder træder ind i, også vigtige. Naturligvis indebærer dette gode loungemuligheder samt møde- og konferencelokaler i høj kvalitet.

Er man som virksomhed ikke i lokaler, hvor man kan tilbyde lignende, så kan man hurtigt blive siet fra. Ikke nødvendigvis på baggrund af kompetencer, men fordi man udstråler ambitionsniveau og seriøsitet, hvis man har gode faciliteter at tilbyde. Desuden gælder dette også øvrige interessenter i din virksomhed.

Essentielt for virksomhed

Som det tidligere er nævnt, så berører valg af kontorlokaler flere forskellige aspekter af din virksomhed. Det er både vigtigt for medarbejdernes trivsel, og for det indtryk kunderne får, men valg af kontorlokaler er også essentielle for at holde din virksomhed kørende på det helt lavpraktiske niveau. WIFI, møblering, rengøring og adgang døgnet rundt bør uden tvivl være til rådighed. Desuden er faciliteter som brevhåndtering, reception og lave startomkostninger også eftertragtede af ganske åbenlyse årsager.

Disse helt praktiske tilbud er altså også noget, man som virksomhed bør sikre sig er til rådighed, hvis man er på udkig efter nye lokaler.

Check Also

pause

Kontinuerlige pauser medfører højere produktivitet på jobbet

Der findes mange tilgange til, hvordan man opnår den højeste produktiv på jobbet. Der findes …